Опозиційний блок оточить себе депутатськими групами - Магда

Читать на русском

Депутатські групи будуть повязані з розколом «Самопомочі», депутатами-самовисуванцями і представниками колишньої влади від Партії регіонів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру громадських відносин, політичний аналітик Євген Магда.

«З тактичної точки зору, поява таких депутатських груп цілком реальна. І цю ситуацію в значній мірі стимулює той факт, що найменша фракція буде налічувати близько 20-ти чоловік. Відповідно й найменша депутатська група може бути в кількості 20-ти осіб», - розповідає Магда.

З його слів, депутатські групи потрібні в першу чергу Опозиційному блоку для підтримки регламентних питань, й, впринципі, політичні сили, які не приймають окремих парламентарів в свої ряди, самі підштовхують до утворення депутатських груп.

«Депутатські групи буде створювати частина депутатів-самовисуванців, які можуть скоординуватися. Якщо враховувати той фактор, скільки людей обрано по мажоритарним округам в Харькові, й вони навряд чи потраплять в якусь із фракцій, то це також основа для нових груп у парламенті. Головним чином, вони будуть створюватись для Опозиційного блоку. Безумовно, серйозним чином, також може вплинути двояка ситуація в «Самопомочі», яка була сформована, щоб потрапити до парламенту. А наразі розкол партії й окремі її представники, такі, як Деревянко будуть створювати свої групи», - говорить аналітик.

Читайте також: Партія Садового розкололася ще до входження у новий парламент?

Слід зазначити, що система народного контролю «Слово і Діло» проаналізувала попередні результати виборів 2014 року в одномандатних виборчих округах, що опубліковані на сайті ЦВК, й може стверджувати, що Харків та Полтава обрали депутатів, що не виконали жодної обіцянки.

Зокрема, мова йде про переможців виборів в одномандатних виборчих округах №168 (Харківська область) Валерія Писаренка та №150 (Полтавська область) Костянтина Жеваго. Останній, не виконав 14 обіцянок, що були зафіксовані протягом всього періоду парламентської діяльності депутата у Верховній Раді (VII скликання) та посів перше місце у рейтингу ТОП-50 безвідповідальних парламентів ВРУ VII скликання.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: