Партія Садового розкололася ще до входження у новий парламент?

Читать на русском

Члени політичної партії «Воля» заявляють про намір створення у Верховній Раді VIII скликання окремого від «Самопомочі» депутатського об'єднання.

Про це йдеться в офіційному повідомленні політичної партії «Воля», пише «Слово і Діло».

«У новому парламенті партійці «Волі» сформують міжфракційне депутатське об’єднання «Воля» або депутатську групу «Воля», яка виконуватиме роль представництва інтересів партії у парламенті та діятиме згідно з рішеннями керівних органів партії», – інформує офіційний сайт політсили.

Причиною такого кроку партійці називають «незадовільну співпрацю» із «Самопоміччю» на виборах в питанні погодження кандидатів в одномандатних виборчих округах, порушення рішень зборів «Волі» та «невідповідність люстраційним та морально-етичним критеріям деяких активістів та членів» партії Андрія Садового.

Лідер «Волі» Єгор Соболєв на свої сторінці у Facebook зазначив, що «величезною помилкою було взяти в партію і у творення люстраційного законодавства Юрія Дерев'янка. Це дуже талановитий шахрай, за яким стоїть величезне угруповування з викачування грошей платників податків».

Разом з тим, відповідно до взятих на себе обов'язків, члени «Волі» увійдуть до спільної із «Самопоміччю» депутатської фракції.

Читайте також: Експерт: Лідерство Садового в партії може опинитися під загрозою

Нагадаємо, за підсумками підрахунку 99,92% протоколів, Об'єднання «Самопоміч» посідає третю сходинку у виборчих перегонах із результатом 10,97% голосів виборців.

Зазначимо також, що Юрій Дерев'янко переміг на виборчому окрузі №87 на Івано-Франківщині, де балотувався під знаменами партії «Воля».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: