Україна має застосовувати новий стандарт прозорості добувної галузі

Читать на русском

В Україні повинен застосовуватися стандарт Ініціативи прозорості добувної галузі (ІПДО).

Про це пише в своєму авторському матеріалі на Ліга.net президент Асоціації «Газові трейдери України» Андрій Мизовець, повідомляє «Слово і Діло».

Зі слів Мизовця, знадобилося дуже багато часу, щоб принципи лібералізації енергетичного ринку закріпили в українському законодавстві. Зараз, на повістці дня стоїть питання імплементації принципів світової практики у сфері видобутку вуглеводнів, які зможуть бути реалізовані у нас у вигляді реальних ринкових перетворень, впевнений фахівець.

«Правила EITI по суті є інструментом підтримки кращого управління і підзвітності через перевірку і повне оприлюднення платежів добувних компаній і надходжень уряду від нафтогазового і гірничодобувного секторів. В той же час, ініціатива прозорості дає можливість створити взаємовигідні умови для постачань сировини на газовий ринок України», - пише експерт.

Читайте також: Реверс газу з Європи в Україну

На думку Мизовця, головний акцент при імплементації EITI в Україні — це підвищення прозорості платежів, що в майбутньому дозволить забезпечити прозорість газового ринку в Україні, а також зробити його відкритим і здатним тісніше інтегруватися в європейський енергетичний сектор. А сам факт впровадження EITI може послужити хорошим сигналом для інвесторів в частині готовності України запропонувати відкриті і прозорі правила гри на власному газовому ринку, резюмував фахівець.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: