Опозиційний блок знайшов компаньйона - експерт

Читать на русском

Поява нової депутатскої групи буде обумовлена тим, що «Опозиційний блок» як єдина проросійська партія в Раді потребує політичного партнера у вигляді такої депутатської групи як «Економічний розвиток» для того, щоб мати вплив в парламенті

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор політико-правових програм Центру ім. Разумкова Юрій Якименко.

«Очевидно, що депутатська група «Економічний розвиток» буде створена як лобістська, безідеологічна група, яка має виконувати певну політичну функцію. Очевидно, що «Опозиційний блок» буде єдиною проросійською політичною силою, а для певних рішень необхідна згода двох фракцій. Для цього потрібен політичний партнер, яким і стане «Економічний розвиток». В минулому партію очолював Кінах, наразі це буде колишній заступник партії Віталій Хомутиннік», - розповідає Якименко.

З його слів, краще було б, якби «Економічний розвиток» йшов на вибори. Навіть, якщо б вони не пройшли у парламент, вони могли б хоч якось пояснити логіку свого формування, наприклад, як відстоювання своїх позицій. А в даному випадку, для всіх очевидним, реальним фактором повернення «Економічного розвитку» є співпраця з «Опозиційним блоком», вважає експерт.

Читайте також: Партія Садового розкололася ще до входження у новий парламент?

Нагадаємо, депутатська група «Економічний розвиток» була створена в лютому 2014 року, її очолив Анатолій Кінах. Ця група в себе включала 41-го депутата, більшість з яких були в минулому або є членами Партії регіонів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: