Повернути Путіна в правове поле може Антитерористичний блок націй - експерт

Читать на русском

Зважаючи на те, що в нинішніх умовах порушилась конфігурація міжнародної безпеки і ми спостерігаємо кризу її основних інститутів, необхідно створювати спеціальну коаліцію країн, направлену на вирішення кризи між Україною та Росією.

Про це в ході круглого столу «Європейський стратегічний розвиток та український виклик» заявив незалежний експерт-міжнародник Віталій Крюков, передає кореспондент «Слова і Діла».

За його словами, відповідна коаліція не має бути військовою, її сутність повинна бути політична. Можливою назвою такої коаліції, за словами Крюкова, могла би бути назва — Антитерористичний блок націй.

«Ключовими постулатами такого роду коаліції мали би бути такі позиції як: Росія здійснила акт агресії, РФ блокує мирні ініціативи України та країн західної Європи щодо врегулювання конфлікту з Україною, агресія РФ не є локальним інцидентом, а являється глобальним цивілізаційно небезпечним фактором», – наголосив експерт.

Читайте також: Росія може знову підняти митні тарифи для України – експерт

Крім того, на думку Крюкова, ключовою місією Антитерористичної коаліції націй мало би стати повернення політики Росії і Путіна зокрема у міжнародне правове поле, за межі якого вони давно вийшли.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: