Яценюк спробує поставити під контроль парламент - експерт

Читать на русском

Країну чекає тривала коаліціада, агресивна риторика Яценюка й опозиція Тимошенко.

Таку думку «Слову і Ділу» висловив Директор Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортник, коментуючи ситуацію щодо майбутніх перспектив політичних партій та їх лідерів у новому парламенті.

«Якщо говорити про результати виборів, то підсумок міг би бути зовсім іншим. Якби вибори відбулися на місяць пізніше, переможцем став би Садовий. Їм просто не вистачило часу. Зараз вибір і заяви Садового залишитися мером - свідомий технологічний крок, щоб не розділити той негативний політичний рейтинг, який зараз буде набирати влада та повернутися пізніше для більшого. Зараз він буде сконцентрований на парламентських комітетах у ліберальній проукраїнській риториці», - розповідає експерт.

В той час Яценюк, за словами Бортника, діятиме різко, радикально, агресивно та спробує поставити під контроль парламент.

«Що ж стосується Ляшко, то він запропонував цікавий, повністю популістський проект, але при цьому проект - порожній. Він, як і «Батьківщина», яка знову закликатиме до єдності країни, об'єднанню всіх проукраїнських демократичних сил, залишатимуться в опозиції з причини, що вагомих посад в уряді вони не отримають і ніяк суттєво на роботу парламенту не впливатимуть», - вважає Бортник.

Читайте також: Головні фаворити спікерських перегонів (рейтинг ефективності)

Нагадаємо, сьогодні Президент України Петро Порошенко запропонував членам власного блоку підтримати Арсенія Яценюка в якості кандидата на посаду прем'єр-міністра від коаліції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: