Головні фаворити спікерської гонки. Рейтинг ефективності (ОНОВЛЕНО)

Читать на русском

Переговори щодо формування нової парламентської коаліції — це завжди не лише процес грунтовного погодження програмних пунктів коаліційної угоди, а ще й детальний розподіл посад та сфер впливу між різними політичними групами.

Попри те, що за попередніми результатами дострокових парламентських виборів 2014 року найбільшу кількість мандатів у новій ВРУ матиме «Блок Петра Порошенка», все ж, це не дає можливості Петру Олексійовичу формувати коаліцію самостійно, а значить – і контролювати розподіл посад, виключно за рахунок власних депутатів. 

Відтак, на одну з ключових посад парламенту – місце спікера – претендують всі учасники коаліційних домовленостей. В цьому контексті найчастіше фігурують три прізвища політиків, які мають найбільші шанси зайняти відповідний пост: Володимир ГройсманЮрій Луценко та Олександр Турчинов.

ОНОВЛЕНО. Вибором Блоку Петра Порошенка на посаду спікера українського парламенту наразі є діючий віце-прем'єр Володимир Гройсман, однак останнє слово за призначенням голови ВРУ – все ж за депутатами.

Тим часом «Слово і Діло» вирішило проаналізувати, наскільки ефективними та відповідальними протягом своєї політичної кар'єри були головні претенденти на пост спікера у парламенті 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: