За два місяці Україна повинна повернути 1 млрд зовнішнього боргу - експерт

Читать на русском

Україна сьогодні має серйозні заборгованості, а протягом листопада та грудня країна повинна погасити зовнішній борг у розмірі 1 мільярда доларів.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів економічний експерт, директор Міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко.

«У Брюсселі було офіційно заявлено, що ЄС готова допомагати Україні та може виділити 750 мільйонів євро, їхнє завдання перекрити дефіцит державного бюджету, але залишається глобальна проблема в розмірі близько 1 мільярда доларів зовнішнього боргу України, який країна має виплатити: упродовж листопада необхідно сплатити 400 мільйонів доларів і в грудні - близько 600 мільйонів доларів», - розповідає експерт.

За його словами, для України реалізовано дві діючі програми макрофінансової допомоги, в рамках яких ЄС виділяє гроші та наразі, не виключено, що буде введена й третя програма, але вже з виконанням додаткових зобов'язань з боку України.

«Правда, в тому, що ЄС висуває ряд вимог, і формування Кабінету міністрів не основне з них. В ЄС кажуть про негайну реалізацію проекту по боротьбі з корупцією і вимагають доказів, що гроші не підуть через різні корупційні канали. Лише в цьому випадку Україна зможе отримати допомогу», - повідомив Устенко.

Читайте також: Яценюк розповів, чим Україні загрожує падіння курсу рубля

Нагадаємо, що 25 жовтня Арсеній Яценюк заявив про те, що проект державного бюджету на 2015 рік вже готовий і Верховна Рада повинна негайно його прийняти.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: