Коаліція з «Самопоміччю» під великим сумнівом – політолог

Читать на русском

Президент України Петро Порошенко формуватиме коаліцію на основі Блоку Петра Порошенка, «Народного фронту» і «Самопомочі».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава Центру прикладних політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко.

«Я думаю, що каркас майбутньої коаліції – Блок Петра Порошенка, Народний фронт і «Самопоміч». Але якщо пригадати слова Порошенка, то переговори він вестиме зі всіма партіями, які були пов'язані з Майданом і підтримують євроінтеграцію», – говорить фахівець.

В той же час, президент Центру суспільного розвитку і практичної конфліктології, політолог Олександр Бейко вважає, що коаліція з «Самопоміччю» під великим сумнівом.

«У Президента є великі побоювання з приводу діяльності Коломойського і його політичних проектів, тому потрібно дуже серйозно подумати про безпеку, перш, ніж об'єднуватися з партією «Самопоміч», - аргументував політолог.

На його думку, Порошенку варто прикласти максимум зусиль для того, щоб сформувати однопартійну більшість, тому що немає такого коаліційного уряду, який міг би бути стабільним.

Читайте також: Командирів в Раду: Оболонь вибирає Білецкого, а Дніпропетровщина – Яроша

Слід зазначити, що після обробки ЦВК 30,27% протоколів, лідирує «Народний фронт» (21,7%), який очолює прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: