Командирів у Раду: Оболонь обирає Білецького, а Дніпропетровщина – Яроша

Читать на русском

Попередні підрахунки голосів на 217 одномандатному виборчому окрузі, що в Оболонському районі міста Києва свідчать про лідерство кандидата у народні депутати командира полку особливого призначення «Азов» Андрія Белецького.

Разом з тим, у 39 мажоритарному окрузі на Дніпропетровщині впевнене лідерство тримає голова політичної партії «Правий Сектор» Дмитро Ярош, інформує «Слово і Діло»з посиланням на офіційні дані ЦВК.

Загалом на 217 окрузі вже оброблено 16,45% протоколів, близько третини з них виборці віддали самовисуванцю Андрію Білецькому. Його найближчий переслідувач, депутат Київради Вадим Столар, вже визнав перемогу суперника. «Білецький – гідний і сильний суперник. Як тільки я дізнався результат паралельного підрахунку – одразу привітав Андрія особисто. Ще раз, але вже публічно хотів би привітати його із заслуженою перемогою і бажаю продуктивної роботи в парламенті на благо України та Оболоні!», – зазначив Столар.

Імовірно потрапляє до парламенту і Дмитро Ярош – незважаючи на те, що «Правий Сектор», за результатами екзит-полів, не долає 5-відсотковий бар'єр, лідер політичної сили, який балотувався на мажоритарному окрузі №39 в Дніпропетровській області, впевнено лідирує за результатами підрахунку майже половини виборчих протоколів.

Читайте також: Військові та добровольці в політичних партіях

«Незважаючи на історичні зміни останнього року, ми мусимо констатувати, що підсумок виборів, як і раніше, залежить не від якості списків та виборчих програм, а від рекламного бюджету учасників перегонів», – констатують у «Правому Секторі». Там також зазначають, що найімовірніше перемогу на своєму одномандатному окрузі отримає і Борислав Береза – інший преставник партії, котрий також балотувався в одному з київських округів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: