Україна вже має односторонню зону вільної торгівлі з ЄС – експерт

Читать на русском


Директор Дипломатичної академії, член Центру миру, конверсії та зовнішньої політики України, есперт-міжнародник Дмитро Потєхін вважає, що Європа по суті надала Україні тимчасову можливість вільної торгівлі та продовжила пільги для України, причому в односторонньому порядку.

Так експерт-міжнародник прокоментував «Слову і Ділу» заяву про те, що Європарламент затвердив пільгову торгівлю з Україною.

«Планувалося, що буде підписана Угода про вільну торгівлю – і тоді всі ці обмеження відпадуть автоматично. Оскільки Угода підписана, але введення її в дію відкладено, для того, щоб не страждав український виробник, який продає свою продукцію на європейському ринку, і було прийнято дані пільги», – розповідає експерт.

На його думку, даним документом ми зможемо підтримати вітчизняного виробника, оскільки з боку України ми не допускаємо ввезення товарів, що вироблені в Европі, без мита, тобто знижуємо приток кількості європейських товарів

«Головним для України є те, що на деякі види продукції будуть зняті квоти, а також від сьогодні, ми маємо право безмитного ввезення великого асортименту української продукції і продажу її в Європейському Союзі, що безумовно підвищить рівень попиту вітчизняних товарів та стан економіки», – наголосив Потєхін.

Читайте також:Завтра в ЄС вирішать, чи давати Україні 260 млн євро – Чалий

Зауважимо, що за рішення щодо подовження торгівельних преференцій для України на 2015 рік проголосували 497 євродепутатів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: