До завершення АТО вибори проведуть ще неодноразово - політтехнолог

Читать на русском

За час проведення АТО влада буде змінюватися ще не раз, тому вибори обов'язково повинні проводитися на всій території України, без винятку.

Про це розповів «Слову і Ділу» політтехнолог, директор зі стратегічного планування соціально-інжинірингового агентства «Гайдай.Ком» Сергій Гайдай, коментуючи звернення до голави Центрвиборчкому Михайла Охендовського губернатора Луганщини Геннадія Москаля з проханням відстрочити проведення парламентських виборів на виборчому окрузі № 105 до закінчення АТО.

«Якщо заявляти про відтермінування виборів у деяких округах до моменту звільнення АТО, то на який термін перенести вибори, не зможе відповісти ніхто, бо антитерористична операція триватиме ще такий довгий період, що зміна влади, тобто вибори, будуть не один раз», - розповідає Гайдай.

Зі слів політтехнолога, вибори потрібно проводити, навіть, якщо будуть проблеми з їх проведенням. Єдино важливим моментом наразі є забезпечити контроль від української влади та створити всі умови для процедури голосування, впевнений спеціаліст.

Читайте також: Бійців АТО позбавили можливості голосувати

Солідарний з політтехнологом і екс-народний депутат України Юрій Ключковський, який вважає, що заяви Москаля мали б сенс кілька місяців тому і з цього приводу необхідно було звертатися до органів ведення реєстру. Хоча, в будь-якому випадку, за Законом України «Про вибори народних депутатів» немає норми, яка дає право перенести вибори, навіть на випадок війни, резюмував екс-нардеп.


ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: