За ініціативи Яценюка буде введено новий податок на «акциз №2» - експерт

Читать на русском

100% податку на ДФО, які залишатимуться в столиці повинні стосуватися тільки великих компаній, що працюють по всій Україні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів заступник керівника оперативно-аналітичного відділу Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Сергій Кисельов.

«Є два податки, які дають найбільше коштів, в їх числі податок на ПДВ, який повністю йде в держбюджет і податок на доходи фізичних осіб, який повинен залишатися на місцях. Зараз по Бюджетному кодексу до столиці надходить тільки 20%, а новими податковими ініціативами, міська влада хоче зосередити 100% відповідного податку, проте інші регіони можуть протидіяти таким нововведенням», - розповідає експерт.

За його словами, ПДФО з локальних підприємств повинен залишатися в місцевих бюджетах.

«Існує ще варіант третього податку - це акциз, який платитися з тютюнових виробів і пива. І за ініціативи Яценюка буде введено новий податок на «акциз №2», який повинні пустити на місцеві бюджети, щоб не було гострого протистояння з їхнього боку», - пояснює Кисельов.

Читайте також: Кличко почав торгувати землею через аукціони

Нагадаємо, що 23 жовтня Віталій Кличко заявив, що в бюджеті Києва вкрай недостатньо фінансів для вирішення низки нагальних проблем, тому наступний парламент повинен прийняти закон, яким мало би передбачатись, що всі 100% податку на доходи фізичних осіб залишатимуться в столиці.


ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: