Україну чекає «третій Майдан», якщо бійці АТО не проголосують

Читать на русском

Факт, що бійці АТО не мають право голосу свідчить про фальсифікацію голосів на виборах між політичними силами і для країни це може обернутися «третім Майданом».

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів відомий правозахисник, голова правління Міжнародної Ліги захисту прав громадян Едуард Багіров.

«Є пряма норма Конституції, яка вимагає створити всі умови, щоб громадяни проголосували, а депутати порушили норми закону. Вважаю, що це прямий доказ того, що деякі лідируючі політичні сили, які з екрану говорять про мир і стабільність, приймають законопроекти про люстрацію і жорсткість заходів покарання за фальсифікацію та підкуп на виборах показали, яким чином вони забезпечили собі додаткові голоси та як планують виграти вибори», - розповідає Багіров.

Зі слів правозахисника, люди, які проливають кров за свою країну мають першочергове право вибирати владу і таке ставлення уряду може викликати дуже сильну агресію з боку бійців, населення та спровокувати «третій Майдан».

«Вважаю, що парламент спеціально відкладав до останнього моменту процес голосування бійців зони АТО, щоб деякі політичні лідери залишилися лідерами і після виборів. Негативно ставлюся до тих політичних блоків, які сьогодні при владі і вважаю, що більшість депутатів цього скликання розуміють тільки силу та страх по відношенню до них», - заявив Едуард Багіров.

Читайте також: Де не пройдуть вибори на Донбасі (перелік округів)

Нагадаємо, Верховна Рада не внесла зміни до виборчих законів, які б дозволили учасникам антитерористичної операції проголосувати на парламентських виборах 26 жовтня.


ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: