Де не пройдуть вибори на Донбасі (перелік округів)

Читать на русском

Попри заклики про перемир'я та інформацію щодо контрольованості ситуації на сході, ЦВК знову заявляє про суттєву кількість округів, де виборці не матимуть змоги проголосувати на дострокових парламентських виборах 2014 року.

Такого висновку можна дійти, відштовхуючись від інформації, яку сьогодні під час брифінгу повідомив голова Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський, пише «Слово і Діло» із посиланням на Українську правду.

Так, за слова Охендовського, з 21 виборчого округу у Донецькій області, виборці не зможуть взяти участь у голосуванні на 8 округах. Серед останніх, виборчі округи № 41, 43, 44 у Донецьку, №54 в Шахтарську, №55 і 56 в Макіївці та №61 в Старобешево, повідомив Охендовський.

В той же час, проблемними, за інформацією голови ЦВК, на Донеччині можуть також бути виборчі округи до яких входить частина Донецька та Ясинуватського району (№45), Горлівка (№51), та Єнакієво (№53).

Натомість на Луганщині, за словами Охендовського, виборці не зможуть проголосувати на 6 виборчих округах із 11 наявних.

В той же час, за словами голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, за підрахунками та оцінками КВУ вибори на Донбасі можуть відбутися лише 16 із 32 виборчих округів.

Нагадаємо, що за інформацією ЦВК, травневі позачергові вибори Президента України були визнані такими, що не відбулися на 24 виборчих округах Донбасу, серед яких: №41-46, №48 і №51-57 Донецької області, а також №105-113 і №116 — Луганської.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: