В Україні процвітає «чорний валютний ринок» - експерт

Читать на русском

Глава Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств, економічний експерт В'ячеслав Биковець вважає, що нелегальна торгівля валютою в Україні процвітає на чорному валютному ринку.

Так «Слова і Діла» експерт прокоментував ситуацію на валютному ринку в Україні.

«В країні сформовано кілька курсів гривні - офіційний, який встановлює НБУ, міжбанківський і так званий чорний. Легальний спосіб для бізнесу купити долари або євро - попросити банк придбати валюту на міжбанківському валютному ринку. Але зробити це дуже складно, оскільки пропозиція валюти обмежена - продавати її по індикативного курсу не хочуть ні банки, ні експортери», - розповідає Биковець.

На думку експерта, на такі економічні показники продовжує впливати політико-економічна ситуація в країні, а також військовий конфлікт на Донбасі.

«В Україні немає довіри до банківської системи, що і призвело до активізації «мінял» на «чорному» валютному ринку і найближчим часом, думаю, ситуація кардинально не зміниться на краще», - підсумував В'ячеслав Биковець.

Читайте також: Російські банки йдуть з Криму?

Відзначимо, що 16 жовтня, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив, що єдина галузь, яка демонструє позитивну динаміку і здатна забезпечити потік іноземної валюти на український ринок - сільське господарство.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: