Драматизм навколо цін на нафтопродукти - передвиборчий ажіотаж

Читать на русском

Істерики, які час від часу лунають від державних осіб, обумовлені передвиборчою кампанією, для переконання виборців у тому, що уряд реагує на кризові ситуації, які виникають.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт в галузі енергетики та газу НТЦ «Психея» Геннадій Рябцев.

«На поточному тижні ми вже маємо зниження цін на нафтопродукти, тому домовленості вже є та не варто створювати істерики навколо нафтового ринку. Ми вже маємо зниження цін від 30 до 50 копійок і єдине, що має робити уряд - забезпечити стабільність національної валюти», - стверджує експерт.

«На ринку є три чинники, які вплинули і створили ту тенденцію, яку ми маємо сьогодні. Перше, це - рівень гривні та доступ до валюти, оскільки у нас імпортноорієнтований ринок на 80%, друге - ціни на нафту в Європі, і третє - попит всередині країни на нафтопродукти, який зараз дуже низький. В результаті - це все дає ті ціни на нафту, які ми сьогодні маємо», - розповів Рябцев.

На думку експерта, ситуація на ринку не настільки критична, як у цьому намагається переконати суспільство влада, для підтримки свого рейтингу в ході прийдешньої передвиборчої кампанії. Вірогідно, найближчим часом не варто очікувати якихось критичних ситуацій.

Читайте також: Зусиль Гройсмана по економії газу поки недостатньо

Слід зазначити, що 16 жовтня Арсеній Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету з вимогою перевірити відповідність цін на нафтопродукти в Україні зі світовими тенденціями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: