Список соціальних продуктів скоротили, а не відмовились від нього

Читать на русском

Голова Всеукраїнської громадської організації «Якість життя», експерт з питань захисту прав споживачів Олександр Ладигін вважає, що повністю від соціальних товарів ніхто не відмовлявся.

Так Ладигін прокоментував «Слову і Ділу» повідомлення деяких ЗМІ про те, що найближчим часом в Україні можуть зникнути окремі соціальні продукти.

«Повністю від соціальних товарів ніхто не відмовився, його (список продуктів - Ред.) просто значно скоротили. Це звісно дуже погано відобразиться особливо на пенсіонерах, але іншого вибору немає. Щодо продуктів, то проблем ніяких не передбачається, оскільки виробники просто почнуть перейменовувати товари. Тобто ті продукти, що не потрапили в цей соціальний список просто перейменують», - розповідає Ладигін.

«Проблема соціальних продуктів в тому, що для того, щоб встановити ціну необхідно її узгоджувати, починаючи від місцевої адміністраціїї та закінчуючи Міністерством економічного розвитку, а цей процес займає декілька місяців», - додає експерт.

На думку Ладигіна, складність в тому, що виробник починає узгоджувати ціну курсом 12 гривень за долар наприклад, а через місяць курс вже стає 14 і доводиться знову погоджувати ціну.

Читайте також: Шлапак: дефіцит держбюджету України сьогодні становить 30 млрд грн

Нагадаємо, що згідно прогнозу Міжнародного валютного фонду зовнішній борг України за підсумком 2014 року складе 102% її валового внутрішнього продукту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: