Заяви Порошенка про реформи - безглузді

Читать на русском

Експерт з права, конституційних і юридичних питань Олександр Батанов вважає, що нашій державі потрібно зосередитися не на кількості в 62 реформи, а якості механізмів, які допоможуть відновити мир в країні.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» ситуацію на рахунок ініціативи Президента Петра Порошенка провести 62 реформи до 2020 року та вступити до ЄС.

«Вважаю подібні заяви безглуздими. Не можна вводити реформи заради реформи, заради кількості. Можна провести і 662 реформи, а результату від цього не буде, а можна провести 6 реформ, які реально стабілізують ситуацію в країні. В першу чергу реформи потрібні в законодавстві, системі оборони та антикорупції», - заявляє Батанов.

«Якщо говорити все-таки про таке прагнення України до Європейського Союзу, то, на жаль, прийнятні в Європі нові «ринкові» правила гри написані таким чином, що Україна не зможе захистити ні свою економіку, ні цінності і буде у нерівних умовах існування», - стверджує Батанов.

З його слів, всі без винятку, як Захід, так і Україна розуміють, що поки Путін не перестане вести війну проти України, в ЄС нам дорога закрита. Тим більше, всі розуміють, що «до 2015 року Україна не зможе стати членом ЄС, оскільки для цього потрібно набагато більше часу, грошей і зовсім інший уряд», - додав він.

На думку експерта, Україна в ЄС відіграватиме роль буферного простору, в жорстких урядових стандартах.

Читайте також: Офіційно: ЄС відклав вільну торгівлю з Україною

Нагадаємо, 16 вересня 2014 Верховна Рада України і Європарламент синхронно c ЄС ратифікували Угоду про асоціацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: