Для відміни ліцензій для МАФів КМДА немає підстав - юрист

Читать на русском

Відомий український юрист Руслан Беліцький вважає, що для відміни ліцензій для МАФів немає підстав, тому для них застосовуватимуть штрафні санкції і неформальні способи тиску.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» заяву заступника голови КМДА, Ігоря Ніконова про заборону Київради на роботу кіосків після 22:00 в робочі дні і після 23:00 - у вихідні, а також позбавлення ліцензій у випадку невиконання відповідного порядку.

«На скасування ліцензії потрібно мати право. Будь-яка торгова точка має офіційний дозвіл та законодавчий документ «Про порядок розміщення малих архітектурних форм» в якому немає жодного пункту про графік роботи кіоска, відповідно, на якій підставі можно позбавити ліцензії? Єдиною альтернативою може бути внесення правок в адміністративний кодекс правопорушень», - розповідає юрист.

«Хоча, набагато ефективнішим методом для порушників стали б звичайні штрафні санкції. Ймовірно, як альтернативу будуть використовувати неформальні засоби впливу і тиску для порушників», - заявляє Беліцький.

Читайте також: Шокова терапія від Продана: промисловість чекають планові відключення газу

На думку юриста, для нашого суспільства заява про позбавлення ліцензії не настільки дієва, як грошові санкції.

Відзначимо, раніше в КМДА було прийнято рішення «відсунути» кіоски від шкіл і дитячих садів на 100 метрів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: