У нас немає жодного документа, який міг би передбачати локальну агресію

Читать на русском

Президент Атлантичної Ради України, начальник Центру оперативно-стратегічних досліджень Міністерства оборони України, генерал-лейтенант у відставці Вадим Гречанінов вважає, що уряд несе провину за ситуацію в країні оскільки жодна доктрина не передбачала агресію зі сходу України.

Так він прокоментував «Слову і Ділу» інформацію про те, що керівництво країни чекає від РНБО затвердження нової військової доктрини.

«Уряд винен у тому, що ми не можемо протистояти агресору, при тому, що Росія використовує ще тільки частину свого потенціалу, а Україна - безсильна та просить допомоги у Заходу», - говорить Гречанінов.

«В Україні немає взагалі жодного документа, який міг би передбачити локальну агресію. Доктрина, яка прийнята при правлінні Януковича - взагалі визначала неприпустимі речі. Україна не спроможна вести ні регіональну, ні локальну війну, в рамках якої зараз діє Путін», - стверджує генерал-лейтенант.

На його думку, у зв'язку з відсутністю подібних законодавчих актів, які могли б хоч якось вберегти країну від таких воєн, країні просто необхідна нова військова доктрина та підтримка РНБО в цьому питанні.

Читайте також: В зоні АТО з'явиться прокурорський батальйон

Нагадаємо, виступаючи в Київському університеті імені Бориса Грінченко Арсеній Яценюк повідомив про те, що уряд чекає затвердження рішенням РНБО нової військової доктрини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: