Росія робитиме все, щоб заочного розгляду справ в Україні не було

Читать на русском

Український правознавець і адвокат Тетяна Монтян вважає, що на сьогоднішній день ініціатива щодо заочного засудження не більше ніж казка для народу.

Таку думку вона висловила «Слову і Ділу», коментуючи заяву Президента Петра Порошенка відносно можливого законопроекту, яким дозволялося б судам проводити заочний розгляд справ.

«Поки, що заява Порошенка — це казки для народу. Законодавство України не передбачає подібного засудження. Для того, щоб це стало реальністю, необхідно внести законопроект, зміни в кримінально-процесуальне законодавство і провести його через Верховну Раду, що в найближчий період буде зробити надзвичайно складно», - стверджує Монтян.

Разом з тим, по її словам, досвід заочного засудження проводиться в багатьох країнах і відповідна практика є досить успішною. 

В той же час, екс-міністр юстиції України Василь Онопенко розповів «Слову і Ділу» про те, що Росія робитиме все для того, щоб заочного засудження в Україні не було.

В той же час, за його словами, є ще спосіб взаємодіяти з Інтерполом і в рамках нього, а також інших міжнародних угод і конвенцій, проводити засудження цих людей, резюмував Онопенко. 

Читайте також: Воювати за територію - це такий же абсурд, як і мати рабів — Монтян

Нагадаємо, що 3 квітня 2014 року Генпрокуратура України видала ордер на арешт колишнього президента України Віктора Януковича і екс-главі СБУ Олександра Якименко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: