«План відновлення України» - це евфемізм

Читать на русском

Експерт-міжнародник, член Української Гельсінської спілки Йосиф Зісельс вважає, що Захід не хоче зв'язуватися з Україною. Він дуже «забюрократизований і обуржуазився».

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи факт відвідин прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком засідання 69-ої сесії Генеральної Асамблеї ООН.

«Ситуація дуже важка. Війна продовжується. Зараз потрібно зібрати круг донорів, які допоможуть Україні після російської агресії відновлювати міста. За винятком Донецька і Луганська, оскільки української влади там немає і навряд чи Україна витрачатиме ресурси в тих місцях, де немає її влади і суверенітету», - пояснив експерт.

В той же час, Зісельс говорить про те, що він не знає, хто б краще Яценюка міг впоратися з місією вмовити Захід, який обуржуазився і не хоче фінансувати воюючу країну, дати грошей для підтримки країни.

«План відновлення» - це ефемізм. Насправді, прем'єр-міністр націлений на порятунок економіки держави. І в умовах кризи та війни, Яценюк діє максимально ефективно», - підсумував фахівець.

Читайте також: Яценюк розповів, коли документи по імплементації СА з ЄС наберуть чинності

Відзначимо, що 25 вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, в рамках зустрічі з представниками ділових кіл США і керівництвом американських інвестиційних і фінансових компаній, представив урядовий план дій «Відновлення України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: