Блок Порошенка автоматом дає 5% кандидату, навіть якщо його ніхто не знає

Читать на русском

Український політолог Володимир Цибулько вважає, що для перемоги на виборах в нашій країні все ще залишається актуальним єдиний спосіб - підкуп виборця.

Таку думку, він висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», відповідаючи на запитання про можливі найбільш поширені методи незаконної агітації в одномандатних виборчих округах на дострокових парламентських виборах 2014 роки.

«На жаль, в Україні вибори - це гроші, і чим більша їх кількість - тим вище шанс перемогти. Якщо ти маєш близько 2 мільйонів доларів - ти депутат», - цинічно заявив політолог.

На думку Цибулька, єдиний спосіб перемогти - підкуп виборця. На нинішніх виборах незаконними і популярними методами стануть: по-перше, підкуп, а по-друге, контрпропаганда проти опонента і розчищання округу від потенційних конкурентів, впевнений спеціаліст.

Тієї ж думки і політичний консультант Сергій Слободчук. За його словами, судова, правоохоронна система у нас демонтовані, тому на цих виборах буде представлений абсолютно весь спектр незаконних методів.

«Зараз всі спускатимуться до патріотизму, кричатимуть про ідеали Майдану і на цьому будуватимуть свою кампанію. Першим і головним методом буде — приналежність до військових дій в зоні АТО і торгівля квотами в окружних і територіальних комісіях», - заявляє Слободчук.

Читайте також: Порошенко обіцяє чесні і прозорі вибори у Верховну Раду України

Крім того, на думку експерта, необхідно відзначити, що гра, надія на бренд, (наприклад, Блок Порошенка автоматично дає 5% не знаючи нічого про самого кандидата) і практика «добрих справ» теж будуть в списку основних способів отримання перемоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: