Проводити черговий «комсомольський набір» в дипломатію - не потрібно

Читать на русском

Український дипломат, міністр закордонних справ України 2007 - 2009 років Володимир Огризко вважає, що лідер партії «Батькивщина» Юлія Тимошенко діє не в тому напрямку і посилення дипломатичних представництв в даній ситуації принципово важливого значення не має.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Юлії Тимошенко про те, що Україні потрібне посилення дипломатичних представництв в європейських країнах.

«Не треба думати, що за відсутності посла - посольство припиняє свою діяльність. Хочу Вас завірити, в Німеччині, наприклад, немає посла від України. Тимчасовий повірений там  - пан Химинець, працює і в Бундестазі, і в МЗС, і в інших відомствах на найбільш високих  рівнях. Тому зводити зовнішню політичну активність до кількості послів, і хто, де працює - дещо перебільшено», - підкреслив Огризко.

За його словами, Президент України Петро Порошенко поки грає основну роль в питанні дипломатії і особисто проводить багато міжнародних заходів, які підтримують статус країни в Європі.

Читайте також: Клімкин пообіцяв, що після ратифікації Угоди про асоціацію Україна вступить в ЄС

Саме тому, на даному етапі проводити черговий «комсомольський набір в дипломатію» — не є принципово важливим для країни, відзначив Володимир Огризко.

Нагадаємо, нещодавно, як і було обіцяно раніше, міністр закордонних справ України Павло Клімкін відновив економічний департамент в міністерстві закордонних справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: