Об'єднання колишніх «регіоналів» лише знизить їх шанси

Читать на русском

Віталій Бала, політолог, директор Агентства моделювання ситуацій, вважає, що Партії розвитку України, яку очолює Юрій Мірошніченко, буде нелегко подолати 5%-ти відсотковий бар'єр.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи інформацію щодо ймовірного об'єднання Партії розвитку України з Партією регіонів.

«На разі шанси Партії розвитку України подолати 5%-ти відсотковий бар'єр і потрапити до парламенту невеликі. Залежить це і від того, на скільки ефективно чи неефективно проведуть вони цю кампанію», - переконаний Бала.

На думку експерта, ймовірне об'єднання Партії розвитку України з Партією регіонів, про яке йшлося на нещодавному круглому столі, не підвищить шансів на перемогу, а навпаки — зменшить їх.

«Те, яку саме вони оберуть опцію - обиратися за списками, чи по «мажоритарці» - і свідчитиме, на скільки вони впевнені у власні йперемозі», - наголошує Бала.

Читайте також: ПРУ замість ПР?

Натомість, шанси подолати прохідний бар'єр та потрапити до Верховної Ради є у Радикальної партії Ляшка, оскільки обрана ним популістська тактика дає свій результат.

Нагадаємо, 9 вересня голова виконкому Партії розвитку України Сергій Ларін заявив, що Партія регіонів і Партія Розвитку України (ПР і ПРУ) йдуть на вибори «опозиційним блоком».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: