Перемир'я закінчиться початком війни «грошових мішків» - Розумовський

Читать на русском

Полковник розвідки у відставці та командир батальйону «Каскад» Сергій Розумовський вважає, що оголошений мир — вимушений, а найголовніша війна ще попереду.

Таку думку він висловив під час ексклюзивного інтерв'ю «Слову і Ділу».

«На сьогодні чітко зрозуміло, що ЗСУ, Нацгвардія і добровольчі батальйони вичерпали свій військовий потенціал: втратили більшу частину активного особового складу та техніки. Якби перемир'я в Мінську не було підписано - ми б побачили танки «Новоросії» на Кільцевій (дорозі - Ред.) Києва. Наступальний порив був дуже серйозним і цього наступу злякалися всі, в тому числі і лідери «Новоросії» і Москви», - сказав Розумовський.

На думку полковника, «заколот» на сході України переріс з боротьби за територію в боротьбу за зміну системи державності.

«Чому Москва кинулася примиряти? Тому що сепаратистська армія невідомо куди б пішла - на Київ чи на Москву», - вважає Сергій Розумовський.

Читайте також: Втрати силових структур внаслідок російського вторгнення (ІНФОГРАФІКА)

А також зазначив, що для Порошенка перемир'я - можливість перегрупувати і переозброїти армію, але, на його погляд, Україна хоче миру.

«Сьогодні вся Україна голосує руками і ногами за мир, ніхто не хоче йти в бій. Тому, я думаю, зараз почнеться найголовніша війна - війна грошових мішків», - підсумував полковник розвідки у відставці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: