Основні виклики перед депутатами постануть вже після виборів

Читать на русском

Вадим Трюхан, політолог, український дипломат, головний експерт робочої групи з європейської інтеграції Реанімаційного пакету реформ вважає, що основні виклики перед депутатами постануть вже після виборів.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи майбутні вибори до Верховної Ради, а також саму передвиборчу кампанію.

«Зважаючи на те, що для представників нових політичних сил є велика ймовірність потрапити до наступної Верховної Ради, вже зараз необхідно усвідомлювати ті ризики, які постануть перд ними», - зазначив Трюхан.

На думку експерта, до парламенту можуть потрапити «Громадянська позиція» та Демальянс, «Воля» з «Самопоміччю», а також «Сила людей», як абсолютно нові політичні сили. А враховуючи довіру, яку на них покладає їхній виборець, доведеться докласти чималих зусиль, аби виправдати її.

Читайте також: Об'єднання «Громадянської позиції» і Демальянсу вигідне для обидвох – Магда

«Першим викликом стане здатність залишитись вірним своєму виборцеві та дотримуватись задекларованої програми», - наголошує експерт.

Вадим Трюхан також зазначив, що багато чого тут залежатиме від формату, у якому та чи інша партія діятиме у парламенті — самостійно чи в складі якоїсь фракції, а також від законотворчої активності «новачків».

Нагадаємо, напередодні партія «Самопоміч» Андрія Садового провела з'їзд, на якому до неї вирішили приєднатися партія «Воля» Єгора Соболєва та частина добровольчого батальйону «Донбас». Також, 10 вересня відбувся з'їзд партії «Народний Фронт», до складу якої увійдуть ряд польових командирів Майдану та антитерористичної операції.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: