План Порошенка полягає у ліквідація дестабілізуючих чинників - експерт

Читать на русском

Михайло Пашков, експерт з питань зовнішньої політики та міжнародної безпеки, співдиректор програм Центру Разумкова вважає, що план Порошенка сьогодні передбачає вирішення ситуації на Сході шляхом, перш за все, ліквідації дестабілізуючих чинників.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи заяву Президента України Петра Порошенка щодо наміру провести необхідне реформування в країні задля відповідності вимогам НАТО.

«План Порошенка сьогодні передбачає вирішення ситуації на Донбассішляхом, перш за все, ліквідації дестабілізуючих чинників. А для цього необхідні внутрішня мобілізація, комлексні реформи, а також солідарна підтримка з боку Заходу», - вважає Михайло Пашков.

Експерт також наголошує, що підтримка з боку Заходу полягатиме у воєнно-технічній допомозі у поєднанні з військово-дипломатичною співпрацею.

Читайте також: До кінця тижня НАТО вирішить, чи надавати Україні зброю

«Натомість план Путіна полягає у замороженні конфлікту з його подальшою ескалацією», - підкреслює експерт.

Нагадаємо, 4 вересня Президент України Петро Порошенко повідомив, що задля подальшої співпраці з НАТО Україна готова проводити комплексне реформування. Порошенко також заявив, що низка країн-членів Північноатлантичного Альянсу нададуть Україні допомогу летальною зброєю, у тому числі — високоточною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: