До Верховної Ради потраплять абсолютно нові політичні сили - експерт

Читать на русском

Вадим Трюхан, політолог, український дипломат, головний експерт робочої групи з європейської інтеграції Реанімаційного пакету реформ вважає, що завдяки цим виборам до Верховної Ради потраплять нові сили, що досі ще не були представлені у парламенті.

Таку думку експерт висловив в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу», коментуючи майбутні вибори до Верховної Ради, а також саму передвиборчу кампанію.

«У виборах до Верховної Ради братимуть участь нові політичні сили, що народились або під час Євромайдану, або незадовго до нього - це «Самопоміч», «Демократичний Альянс» та «Воля». «Сила людей» також, як якісно нова політична сила, яка створюється без олігархів і збанкрутілих старих політиків, має політичну амбіцію поборотися за голоси виборців. Якщо цим силам вдасться сконсолідуватись, то вони матимуть реальний шанс потрапити до парламенту та втілювати ті зміни, на які є запит у суспільства», - зазначив Трюхан.

Оскільки вже відомо, що Демальянс інтегрується з «Громадянською позицією» Анатолія Гриценка, то, за словами, Вадима Трюхана, також є вірогідність того, що «Самопоміч» та «Воля» підуть однією командою. Так само і «Сила людей» має на меті представляти інтереси своїх виборців та  симпатиків у парламенті.

«Конкурентною перевагою такого об'єднання буде відсутність олігархічних грошей, а також відсутність у списку збанкротілих політиків», - наголошує експерт.

Читайте також: Об'єднання «Громадянської позиції» і Демальянсу вигідне для обидвох - Магда

«Я переконаний, що ці вибори будуть останніми в нашій країні за закритими списками», - підсумовує Вадим Трюхан.

Нагадаємо, також сьогодні партія «Самопоміч» Андрія Садового провела з'їзд, на якому до неї вирішили приєднатися партія «Воля» Єгора Соболєва, батальйон «Донбас» Семена Семенченка і екс-міністр економіки Павло Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: