Механізму зарахування вступників з Криму досі немає - експерт

Читать на русском

Ольга Стрелюк, керівник освітніх програм Громадянської мережі ОПОРА, наголошує, що станом на 1 вересня механізму зарахування вступників з Автономної Республіки Крим досі немає .

Таку думку експерт висловила «Слову і Ділу», коментуючи початок навчального року в Україні.

«Проблема стосується 315 абітурієнтів, які зробили вибір на користь освітньої системи України і вирішили здобувати певний фах саме тут. Вони відмовилися навчатися у ВНЗ окупованого Криму, однак досі не стали студентами. Сьогодні вже 1 вересня, а механізму зарахування вступників з Автономної Республіки Крим досі немає», - підкреслив Стрелюк.

Ольга Стрелюк заявляє, що вирішенням цієї проблеми має стати підписаня проголосованих депутатами "Пропозиції Президента до Закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" щодо місця перебування та права на освіту". Крім того, Міністерству освіти і науки України слід направити до вищих навчальних закладів лист про те, що МОН не заперечує допуску до навчання абітурієнтів з Криму, які досі не були зараховані на місця державного замовлення, а також поселенню їх до гуртожитків.

Читайте також: День знань в Україні: огляд обіцянок від «Слова і Діла»

«Оскільки зміни до закону досі не були підписані президентом, а отже і не набули чинності, питання абітурієнтів з Криму, які не були зараховані на навчання на місця державного замовлення, залишається не вирішеним», - підсумувала Ольга Стрелюк.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: