День знань в Україні: огляд обіцянок від «Слова і Діла»

Читать на русском

До 1 вересня проект «Слово і Діло» перевірив, що із обіцяного вдалося реалізувати нашим політикам і чи у всіх дітей було обіцяне свято Першого дзвоника. 

В липні Арсеній Яценюк запевняв, що всі школи Слов'янська будуть відновлені до 1 вересня. За його словами, загальноосвітні заклади мали бути закріплені за міністерствами, відомствами та державними компаніями, які братимуть участь у фінансуванні відновлювальних робіт. 

Прем'єр-міністру України вдалося виконати свою обіцянку і 1 вересня 2014 року всі школи у Слов'янську відчинили свої двері для учнів. У відбудові навчальних закладів брали участь військові українських збройних сил та інженери формувань Міністерства інфраструктури. 

В свій час Уповноважений Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях Ірина Геращенко та заступник міського голови Слов'янська Олександр Самсонов так само обіцяли, що всі школи Слов'янська будуть відкриті до 1 вересня. 

Голова Черкаської ОДА Юрій Ткаченко 18 липня 2014 р. пообіцяв відновити пошкоджену від снарядів школу №15 у Слов'янську Донецької області до 1 вересня. Очільник Черкащини також зміг виконати свою обіцянку - школа була відкрита. Однак, невиконаною лишилася обіцянка Юрія Ткаченка щодо відновлення пошкодженої від снарядів школи №24 в Лисичанську. Її на жаль не встигли відремонтувати до початку навчального року. Тепер школу обіцяють відремонтувати через два тижні, так як на разі разі у приміщенні вже ведуть відновлювальні роботи.

Дотримав своє слово і Максим Бурбак, міністр інфраструктури, який мав намір до 1 вересня відновити школи № 6, 10, 16 і школу-інтернат в Слов’янську. Бурбак також планував відновити дитячий садок №30 в Слов’янську, що він також зміг реалізувати. 

І на сам кінець,Сергій Квіт, міністр освіти та науки, поповнив ряд своїх невиконаних обіцянок. Так, 13 серпня 2014 року він запевняв, що навчальний рік в школах Донецької та Луганської областей розпочнеться 1 вересня. Однак, прес-служба Міністерства освіти і науки повідомила, що на Донбасі, де триває антитерористична операція, майже 900 шкіл не розпочнуть навчальний рік. Також в Луганській та Донецькій областях не розпочнуть навчальний рік понад 100 вищих навчальних закладів. Початок навчального року в частині шкіл на Донбасі відкладено до 1 жовтня.  

Проект «Слово і Діло» продовжує слідкувати за обіцянками політиків та перевірить чи розпочнеться взагалі навчальний рік у школах Донецької та Луганської областей до кінця 2014-го.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: