Мета «гуманітарного конвою» - відвернути увагу громадськості – експерт

Читать на русском

Військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих запевняє, що «гуманітарний конвой» - це одне з нестандартних рішень, яке прийшло в голову кремлівським стратегам з метою тримати громадськість в напрузі.

Таку думку він висловив «Слову і Ділу», коментуючи обіцянку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова не пропустити «гуманітарний конвой» росіян через Харківську область.

«Кардинально змінився настрій населення на Донбасі, особливо на територіях, звільнених від незаконних озброєних формувань, по відношенню до центральної влади України. Все менше можна спостерігати людей лояльно налаштованих до керівництва РФ. Це виразно видно на прикладі того ж Слов'янська», - стверджує фахівець.

Якщо ви помітили, говорить Рябих, то вже ніхто не заперечує причетність російських спецслужб і диверсійно-розвідувальних формувань до захвату органів місцевої влади в цьому регіоні.

Відповідно тепер, коли українська армія приносить довгоочікуваний мир, потрібні нові рішення, якими і став «гуманітарний конвой», аргументує експерт.

Читайте також: Микола Маломуж: «Росія готується до масових жертв»

З його слів, в цьому конвої практично не може бути заборонених предметів, але можуть бути предмети подвійного використання. Наприклад, говорить фахівець, ті ж спальні мішки, намети, електропідстанції і так далі

«Крім того, важливо розуміти, що завдяки інформаційному приводу відносно «гуманітарного конвою», Росія отримає лояльніше відношення до себе як з боку жителів проблемного регіону, так і з боку громадян Росії», - резюмує Рябих.

На його думку, на Донбасі дуже гостро стоїть потреба в товарах першої необхідності і це дозволить Кремлю позитивно налаштувати до себе місцеве населення. А той факт, що конвой проходить по безлічі областей Росії дозволяє сформувати у громадян РФ «потрібну» телевізійну картинку, тобто отримати схвалення росіянами дій влади, відзначає фахівець.

«Після подій з «Боїнгом» відношення до Росії дуже змінилося. Тому «гуманітарний конвой» - це в першу чергу новий інформаційний привід, який дозволяє відволікати на себе увагу аудиторії і заплутувати глядача», - підсумував експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: