Без українських продуктів недоїдатимуть 30% росіян — російський експерт

Читать на русском

На думку директора Центра агропродовольчої політики Російської академії народного господарства і державної служби при Президенті РФ (РАНГіДС) Наталії Шагайди, обмеження на імпорт продуктів до Росії поставлять на межу виживання 30% російських сімей, які вже сьогодні економлять на їжі та не отримують достатньої кількості необхідних калорій.

Про це пише Slon.ru”, передає “Слово і Діло”.

За словами Шагайди, заборона на імпорт продуктів харчування до Росії спричинить ріст цін на внутрішньому ринку країни. Як наслідок, кількість росіян, які не можуть забезпечити себе необхідним харчуванням, ймовірно зросте.

“Із забороною продукції з України зникає дешевий український сир (зараз його частка в імпорті понад 11%), охолоджена яловичина (13% у відповідному сегменті). Ціна на них нижча, ніж у інших постачальників”, - пояснює російський експерт. Крім того, заміна дешевих «ніжок Буша» (частка в імпорті курятини близько 50%) курятиною з Бразилії призведе до збільшення витрат майже в 2 рази.

Шагайда згадує, що після приєднання Росії до СОТ ціни на свинину впали, і російські виробники “просто застогнали”. Потім Россільгоспнагляд з різних причин став обмежувати ввезення свинини то з однієї, то з іншої країни, і ціни знову почали рости.

Читайте також: Путін позбавив росіян можливості нормально харчуватися

Нагадаємо, що російські контролюючі органи ввели ряд заборон на продукти, вироблені в Україні. Зокрема, Росія заборонила ввезення м'яса і молока, а також соків і консервів з України. Крім того, з 1 серпня в Росії діє заборона на імпорт українських соняшнику, кукурудзяної крупи, шроту і соєвих бобів. Крім того, нещодавно росіяни ввели заборону на ввезення продуктів - м'яса і птиці, фруктів і овочів, риби і морепродуктів, горіхів і сиру - з США, Канади, країн ЄС та Норвегії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: