Обстріли в Харкові є прямим терактом - експерт

Читать на русском

Голова громадської ліги Україна-НАТО Сергій Джердж переконаний у тому, що на події в Харкові має бути невідкладна реакція з боку українських спецслужб, а злочинці мають бути затримані та понести відповідне покарання.

Таку думку експерт висловив «Слову і Ділу», коментуючи ситуацію з обстрілами гуртожитку заводу ім. Малишева та військкомату у місті Харкові.

«Ситуація у Харкові була спрямована на залякування харків'ян та дестабілізацію ситуації в регіоні. За попередніми даними правоохоронних органів, нападники використовували реактивний вогнемет МРВ-А виробництва РФ. Крім того, була проведена автоматна черга з 5-6 патронів в сторону першого поверху фасадної частини військкомату. З огляду на це можна дійти висновку що в місті працює одна або декілька диверсійних російських груп, які прагнуть розхитати ситуацію, посіяти паніку та невпевненість серед містян», - говорить експерт.

Саме тому, на думку Джерджа, головним завданням громадськості у Харкові і по всій Україні є збереження власного спокою.

«Якщо Російська Федерація і так звана «п’ята колона» не будуть надмірно провокувати українців, а останні - реагувати, то ми втримаємо ситуацію», - зауважив на сам кінець Сергій Джердж.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: