Запровадження військового збору є малоефективним – експерт

Читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон про внесення змін до Податкового кодексу України, згідно з яким введено новий загальнодержавний військовий збір у розмірі 1,5%, пише «Слово і Діло» з посиланням на офіційний сайт Верховної Ради України.

Зазначений збір уряд запропонував стягувати за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв'язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Однак, на думку економіста Бориса Кушнірука, який надав свій ексклюзивний коментар «Слову і Ділу» з цього приводу, відповідне рішення є малоефективним.

«Ті, хто ухилявся від податків, ухилятимуться від них і далі. Набагато ефективнішим у цьому плані було б уведення 1-2% податку на операції із закупівлі валюти».

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» повідомляло про відповідну ініціативу запровадження податку, яку озвучував заступник міністра фінансів Володимир Матвійчук.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: