В Україні може з’явитися «власний Чубайс» – експерт

Читать на русском

Про це в ексклюзивному коментарі «Слову і Ділу» заявив політичний аналітик Сергій Слободчук.

На його думку, політичне майбутнє прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка має два вектори розвитку.

«Якщо це буде сценарій ретельних виконань усіх вимог МВФ та продовження при цьому війни на сході України, то майбутнє нинішнього прем’єр-міністра буде, як у російського політика Анатолія Чубайса, який у всьому завжди був винен», – каже експерт.

Із його слів, сама постать Яценюка буде асоціюватися у громадян з непопулярними, жорсткими, навіть антинародними рішеннями, коли при зубожінні населення та умовах війни людям радісно обіцяють демократію.

«Якщо ж Арсенію Петровичу вдасться виконати умови МВФ та не завести у глухий кут ситуацію з постачанням енергетичного та ядерного палива з Росії, політична перспектива нинішнього очільника уряду досить оптимістична», – стверджує аналітик.

«По-перше, він матиме «броню» від звинувачень у жорстких непопулярних економічних кроках, оскільки все ж втримає під контролем надскладну ситуацію, з якою ще не зіштовхувався жодний парламент і уряд. По-друге, матиме у своєму арсеналі конкретні реалізовані кроки та досягнення, які будуть аргументами на його користь як політика», - наголошує Слободчук.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: