Карта АТО: як змінилася ситуація на сході за два місяці

Читать на русском

Проект «Слово і Діло» вирішив продемонструвати, як змінилася територія, колись підконтрольна терористам, за два місяці проведення антитерористичної операції на сході України.

Як відомо, після того, як на сході України проросійські бойовики і найманці оголосили про створення Луганської та Донецької народних республік, керівництво країни заявило про проведення в регіоні антитерористичної операції.

Нагадаємо, у травні українські військові завдали удару по терористах, які спробували взяти під контроль міжнародний аеропорт Донецька.

13 червня українські силовики вибили бойовиків із Маріуполя, а вже наступними двома днями українська армія заволоділа містом Щастя в Луганській області.

23 червня в Донецьку відбулися консультації про умови початку мирних переговорів, у ході яких сторони домовилися про припинення вогню до 27 червня. Проте перемир'я було продовжено до 22:00 понеділка, 30 червня.

У ніч на 1 липня Президент України Петро Порошенко за підсумками засідання Ради національної безпеки і оборони України прийняв рішення призупинити дію режиму одностороннього припинення вогню в Донбасі.

Через два дні після відновлення бойових дій силами АТО були взяті під контроль населені пункти Закотне Луганської області, а також Райгородок, Різниківка і Рай-Олександрівка в Донецькій області.

Як відомо, 5 липня терористи залишили Слов'янськ. Того самого дня місто перейшло під контроль українських військових, а над Слов'янською міськрадою було піднято державний прапор України. Пізніше стало відомо, що слідом за Слов'янськом бойовики залишили Краматорськ, Дружківку і Костянтинівку.

10 липня підрозділи Національної гвардії України завершили перевірку міста Сіверськ та низки населених пунктів поблизу Луганська, взявши їх під повний контроль.

Рухайте бігунок в центрі карти вліво і вправо, щоб побачити динаміку АТО.


Повнорозмірна карта АТО на 20 травня
Повнорозмірна карта АТО на 10 липня

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: