Гонтарєва в НБУ може викликати в Яценюка тиху істерику – експерт

Читать на русском

Політолог Віктор Небоженко висловив думку, що проблеми в діалозі між Президентом Петром Порошенком, прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком і Валерією Гонтарєвою можуть виникнути вже через кілька місяців спільної роботи в разі призначення останньої на посаду голови НБУ.

Про це експерт розповів у коментарі журналісту «Слова і Діла».

«Сильна тямущість (з боку Гонтарєвої – Ред.) щодо економічних інтересів Президента Порошенка може викликати тиху істерику у прем'єр-міністра Яценюка, який сам розраховував більше впливати на голову Нацбанку, ніж Президент. Тут виникне проблема через кілька місяців», – спрогнозував політілог.

Також Небоженко зазначив, що Гонтарєва має прекрасні відносини з Петром Порошенком протягом багатьох років. Крім того, за словами політолога, Гонтарєва знає всі фінансові потреби комерційної імперії Порошенка, тому їй непотрібно буде натякати або пропонувати якісь рішення на користь однієї чи іншої фінансово-промислової групи.

Небоженко висловив сподівання, що в разі призначення Гонтарєвої на пропоновану Президентом посаду Порошенко, Яценюк і Гонтарєва «знайдуть якусь спільну мову, але не за рахунок України».

Як повідомляло «Слово і Діло», Президент пропонує Верховній Раді призначити Павла Клімкіна міністром закордонних справ, Віталія Ярему – генеральним прокурором, а Валерію Гонтарєву – головою Національного банку. Проекти відповідних постанов оприлюднені на сайті парламенту.

Нагадаємо, 13 квітня 2014 року Порошенко, бувши кандидатом у президенти, заявив, що продасть весь свій бізнес і не матиме до нього жодного стосунку. Винятком Порошенко назвав лише «5 канал», який він продавати не планує.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: