Воєнний стан на Донбасі не дають ввести олігархи – Тимчук

Читать на русском

Керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук вважає супротивниками введення військового стану на Донбасі місцеву владу і олігархічні групи.

Тимчук вважає, що для ефективної роботи українських силовиків на Донбасі необхідно ввести воєнний стан, передає кореспондент «Слова і Діла».

«З точки зору ведення АТО, щоб повністю ситуацію контролювали силовики в цьому регіоні, висновок сам собою напрошується, – вважає Тимчук. – Для ведення ефективної АТО потрібні дві складові: перша – блокування кордону, друга – введення воєнного стану».

На думку керівника Центру військово-політичних досліджень, головними супротивниками воєнного стану на сьогоднішній день є місцева влада Донбасу і «представники місцевих олігархічних груп».

Перекриття кордону і введення воєнного стану, за словами Тимчука, необхідно ще й тому, що ефективна робота сил АТО примушує російську сторону діяти більш активно.

«Росія перекидає вже не просто легке озброєння, мова йде вже і про танки, реактивні системи залпового вогню. Це відбувається тому, що план створення некерованого хаосу, який би не могли контролювати сили АТО, зривається, місцеві бойовики не демонструють великого бажання боротися незрозуміло за що», – підкреслив Тимчук. – СБУ перекриває канали активного фінансування, і в процесі їх (грошей - Ред.) доставки конкретним учасникам виникають зараз великі проблеми».

Воєнний стан на Донбасі 4 червня вже пропонував увести в. о. Президента України Олександр Турчинов. Крім того, «Слово і Діло» сьогодні писало про те, що введення воєнного стану в Донецькій та Луганській областях прогнозує народний депутат Олександр Доній.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: