«УДАР» почне кар'єру в Київраді з популістських рішень - експерт

Читать на русском

Першим кроком фракції «УДАР» у Київраді може стати рішення про перейменування якогось об'єкта в честь Небесної сотні.

Про це в коментарі кореспонденту «Слова і Діла» сказав політичний експерт, представник  корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко.

«Я можу припустити, що це будуть якісь популістські кроки. Там, найменування в честь Небесної сотні, не дай Боже. Тому що це не може бути авантюрою, це має бути дуже точне найменування та дуже етичне. Але вони будуть робити щось таке, щоб сподобатись киянам», - сказав Матвієнко.

Також експерт наголосив, що в «УДАРі» ще не вирішили, з чого розпочнуть свою роботу. На його думку, це очевидно, якщо судити з того, що у фракції ще не сформовані комісії, не обраний секретар та не оприлюднений план діяльності Київської міської ради.  

«Вони поки що перебувають в передактивному періоді», - сказав Матвієнко. 

Також експерт висловив думку, що кияни — «розумні люди», але «проголосували жахливо».

Нагадаємо, депутат Київради від фракції «УДАР» Анатолій Велімовський вважає, що за 500 днів, відведених нинішньому скликанню Київради, можна встигнути лише підготуватися до реалізації змін в столиці. 

Раніше мер Києва Віталій Кличко запевнив, що він ініціюватиме перейменування вулиці Інститутської на вулицю Небесної Сотні та уточнив, що це буде одним з перших рішень Київської міської ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: