Відповідальність мерів обласних центрів західного регіону

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло» продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Попередній випуск було присвячено мерам Харкова, Дніпропетровська та Запоріжжя. Сьогодні наші аналітики оцінили ефективність роботи міських голів обласних центрів західної України – Івано-Франківська, Ужгорода, Хмельницького, Луцька.

Відповідальність Віктора Анушкевичуса, Віктора Погорєлова, Сергія Мельника, Миколи Романюка визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 11 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, культурно-розважальна, туристична);

- дошкільна та середня освіта;

- будівництво і житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- медицина;

- благоустрій;

- промисловість та фінанси;

- взаємодія влади і громади;

- екологія.

В цілому ефективність роботи мерів міст західного регіону знаходиться приблизно на одному, але не високому рівні. Віктор Анушкевичус проявив себе у медичній сфері, житлово-комунальному забезпеченні міста, благоустрої та налагодженні взаємодії між владою і громадою. Віктор Погорєлов звернув увагу на освітню галузь, соціальну складову та екологічну безпеку. Микола Романюк взяв курс на розбудову інфраструктурних об’єктів, оновлення дорожнього покриття та пожвавлення промислової діяльності, а Сергій Мельник, не здобувши лідерства за жодним напрямком, підтримує більшість досліджуваних сфер в середніх обсягах.

Однак поряд із цим Віктор Анушкевичус та Сергій Мельник оминули питання ремонту магістралей та екологічної стабільності (останнє проігнорував і Микола Романюк). Віктор Погорєлов вирішив відкласти на потім проблеми медичного забезпечення, стимулювання промислового виробництва та організацію діалогу влади і населення. Досягненнями у транспортному секторі  не прославився жоден з міських голів.

Наступний випуск інфографічних матеріалів проекту «Слово і діло» буде присвячено аналізу ефективності роботи керманичів обласних центрів півдня України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: