Відповідальність мерів обласних центрів східного регіону

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло» продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Попередній випуск було присвячено мерам Вінниці, Черкас, Полтави та Кіровограда. Сьогодні наші аналітики оцінили ефективність роботи міських голів обласних центрів східної України – Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя.

Відповідальність Геннадія Кернеса, Івана Куліченка, Олександра Сіна визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 11 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, культурно-розважальна, туристична);

- дошкільна та середня освіта;

- будівництво і житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- медицина;

- благоустрій;

- промисловість;

- взаємодія влади і громади;

- екологія.

За загальними показниками ефективності з незначним відривом лідирує Геннадій Кернес, якому вдалося охопити більшість життєво важливих сфер життя: освіту, транспорт, житлово-комунальне господарство, соціальне забезпечення та промислове виробництво. Однак очільнику «першої столиці» не слід зупинятися на досягнутому, адже на його рахунку зовсім незначний відсоток результативності у сфері благоустрою та поки що слабкі досягнення в медицині, екології та налагодженні відносин між владою і жителями Харкова.

Іван Куліченко взявся за вирішення буденних проблем, приділивши увагу ремонту дорожнього покриття, проведенню екологічних заходів та впорядкуванню території міста, проте проігнорував соціальні інтереси громади, оновлення транспорту, індустріальне відродження, а також зведення спортивних, розважальних та культурних об’єктів. Серед іншого, міський голова Дніпропетровська продемонстрував байдуже ставлення до організації діалогу влади і мешканців міста.

Олександр Сін вирішив піти європейським шляхом розвитку та обрав свої пріоритетні напрямки - розбудову інфраструктури, реформування медицини та залучення громадян до активної участі у політичному житті обласного центру. Однак, захопившись створенням суспільства нового зразка, запорізький керманич забув про необхідність забезпечення повноцінної життєдіяльності міста, результатом чого і стали останні позиції в освітній галузі, наданні житлово-комунальних послуг та покращенні якості доріг. Також без уваги залишились такі важливі питання як екологія, промисловість і транспорт.

Наступний випуск інфографічних матеріалів проекту «Слово і діло» буде присвячено аналізу ефективності роботи мерів міст південної України – Одеси, Сімферополя, Херсона, Миколаєва. 

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: