Українські політики виконують лише п'яту частину обіцянок - експерт

Читать на русском

Керівник проекту «Слово і Діло», політолог Віталій Коршунов заявив, що українські політики і чиновники виконали приблизно п'яту частину своїх обіцянок.

«За час роботи проекту «Слово і Діло», а це приблизно 3,5 роки, нами зафіксовано більше 20 тис. обіцянок. Виконана лише п'ята частина від усього обсягу обіцяного», - заявив Коршунов в ефірі телеканалу «Ера».

За словами політолога, головною причиною невиконання обіцянок є відсутність механізмів контролю відповідальності та ефективності політиків. У той же час, як вважає Коршунов, проект «Слово і Діло» покликаний стати одним з таких механізмів.

«Обіцянка тримається в голові у виборця максимум 2 місяці, потім ця обіцянка забувається... Проходять вибори, люди дивуються, чому нічого хорошого, власне, не відбувається. А не відбувається з тієї простої причини, що ніхто не контролює ті обіцянки, які політики дали і ступінь їх виконання», - стверджує політолог.

При цьому керівник проекту «Слово і Діло» зазначив, що в нинішніх реаліях української політики кандидати на ту чи іншу державну посаду не звітують про виконання даних ними раніше обіцянок, а замість цього обіцяють все більше і більше на кожних наступних виборах.

Нагадаємо, раніше Віталій Коршунов заявив, що критерієм для підтримки громадянами того чи іншого політика на виборах повинна бути не його агітація або рекламна кампанія, а рівень його відповідальності і вміння виконувати взяті на себе зобов'язання.

Станом на 30 квітня в систему «Слово і Діло» додані 1208 персон. Проектом зафіксовано 20817 обіцянок політиків і чиновників, з яких 4003 - виконані, 4064 - не виконані, 11 561 - в процесі виконання, а інші занесені в архів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: