На скільки зросте квартплата з 1 травня (інфографіка)

Читать на русском

Згідно з рішенням Національної комісії державного регулювання енергетики, з 1 травня ціни на природний газ для населення зростуть у середньому на 56%.

За даними центру «Нова соціальна та економічна політика», підвищення призведе до збільшення вартості комунальних послуг. Зокрема, для власників приватних будинків до 100 кв. м вартість комунальних послуг збільшиться удвічі, а мешканці будинків, загальна площа яких перевищує 300 кв. м, з 1 травня будуть змушені платити на 62% більше.

Піднімуться ціни також і для мешканців квартир. Так, власники однокімнатної квартири будуть переплачувати на 70 грн більше, 2-кімнатної – на 150 грн. Ті, хто має у володінні 3-кімнатну квартиру, з травня збільшать свої витрати на 200 гривень.

Нагадаємо, що з 1 травня тарифи на газ для населення будуть підвищені на 50%. В. о. голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв уточнював, що тарифи на газ будуть залежати від площі житла. Водночас віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман повідомив, що влада не планує піднімати тарифи ЖКГ, крім гарячої води й тепла. Пізніше міністр Кабінету міністрів України Остап Семерак запевнив, що для малозабезпечених сімей будуть введені субсидії на оплату за газ. А міністр соцполітики Людмила Денісова 2 квітня 2014 р. запевнила, що 4,5 млн сімей отримають державну підтримку у зв'язку з підвищенням тарифів на газ і тепло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: