Відповідальність Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло» продовжує серію інфографічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності очільників обласних центрів України. Перший випуск було присвячено мерам Львова, Тернополя, Донецька та Луганська. Сьогодні наші аналітики оцінили діяльність Голови Київської міської державної адміністрації.

Відповідальність столичного керманича Олександра Попова визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок та їх загальної кількості. При цьому демонструється як узагальнений показник відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

На рахунку Олександра Попова 328 обіцянок, з них 100 виконаних, 146 в процесі та 82 невиконаних.

В рамках даного дослідження до уваги було прийнято найбільш чисельні групи певної тематики та обіцянки, що мають вагоме значення по своїй суті. В результаті розподілу вони сформувалися в дванадцять основних напрямків:

-  комунальний наземний транспорт;

-  метро;

-  школи;

-  дитячі садки;

-  медицина;

-  соціальна сфера;

-  благоустрій;

-  аеропорти;

-  дорожня інфраструктура;

-  житло;

-  ЖКГ;

-  історико-культурна спадщина.

Найбільшої ефективності Олександру Попову вдалося досягти у підготовці аеропортів «Бориспіль» та «Жуляни» до проведення чемпіонату Європи з футболу. Протягом двох років було відкрито заклади охорони здоров'я (центри, амулаторії, поліклініки), придбано обладнання та організовано пункти надання медичної допомоги. За підтримки Голови КМДА вдалося провести ремонтні роботи, реконструкцію, будівництво основних магістралей, шляхів та доріг, а також встановити світлофори і нанести розмітку. На рахунку київського очільника – відкриття шкіл, дитсадків, спорудження на їх територіях басейнів і майданчиків, а питання поточного благоустрою, збереження історико-культурної спадщини та вирішення проблем житлово-комунального сектору перебувають на його постійному контролі. Найменша ефективність роботи зафіксована у сфері будівництва житла та метро. Це пов'язано з тим, що дані проекти розраховані на довгострокову перспективу.

Наступний випуск інфографічних матеріалів проекту «Слово і діло» буде присвячено аналізу ефективності роботи мерів північних міст України – Чернігова, Сум, Житомира та Рівного.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: