Відповідальність мерів обласних центрів (Львів, Тернопіль, Донецьк, Луганськ)

Читать на русском

(* для збільшення зображення натисність на нього)

Проект «Слово і діло» розпочинає серію графічних матеріалів, що демонструють рівень відповідальності міських голів обласних центрів України. З моменту обрання керманичів пройшло вже два роки, а отже можна зробити певні проміжні висновки щодо ефективності їх роботи на займаних посадах. Перший випуск присвячено двом обласним центрам західної України (Львову і Тернополю) та двом – східної (Донецьку і Луганську).

Відповідальність А. Садового, С. Надала, О. Лук’янченка, С. Кравченка визначається як співвідношення кількості виконаних обіцянок до їхньої загальної кількості. При цьому демонструються як загальні показники відповідальності із зазначенням  усіх зафіксованих обіцянок персони (виконаних, невиконаних, в процесі), так і показники за окремими сферами діяльності.

Для проведення більш детального аналізу усі обіцянки умовно було поділено на 7 категорій:

- дороги та організація руху;

- інфраструктура (спортивна, розважальна, туристична, виробнича);

- дошкільна та середня освіта;

- житлово-комунальне господарство;

- транспорт;

- соціальна сфера;

- благоустрій.

Результати дослідження показують, що рівень виконання обіцянок  представленими персонами приблизно однаковий, але з невеликим відривом лідирує мер Тернополя Сергій Надал. Йому вдалося провести ремонт анонсованих магістралей, створити необхідні умови навчання у більшості дитячих садків та шкіл, налагодити роботу комунального транспорту та приділити увагу об’єктам інфраструктури.Найгірші показники у Луганського міського голови Сергія Кравченка, який посів останнє місце у рейтингах відповідальності за сферами організації дорожнього руху, інфраструктури та благоустрою.

У наступному випуску графічних матеріалів аналітики проекту «Слово і діло» проаналізують співвідношення виконаних і невиконаних обіцянок столичного керманича – Голови Київської міської державної адміністрації Олександра Попова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: