Карта АТО: ситуація на сході України станом на 3 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 3 липня 2015 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів та волонтерів. Інформація оновлюється протягом дня.

Обстріли

На Луганському напрямку тривають щоденні вечірні мінометні обстріли Станиці Луганської, внаслідок чого районний центр вкотре зазнав руйнувань. Окрім цього, бойовики вчинили масштабну провокацію в районі Кримського: бій тривав понад півтори години. Також поодинокі збройні провокації НЗФ траплялися на інших ділянках – Щасті, Трьохізбенці, Золотому.

На Донецькому напрямку ситуація в районі Горлівки залишається відносно стабільною: незважаючи на численні перестрілки на заході агломерації (йдеться про сел. Ленінське і Кірове), фактів застосування великокаліберного озброєння з боку НЗФ не зафіксовано. На захід від Донецька обстановка – більш напружена: епіцентром протистояння вчора було сел. Піски. На наших рубежах в районі аеропорту зафіксовано використання ворожих танків, 120-мм мінометів та снайперів.

На Маріупольському напрямку обстановка дещо стабілізувалася. Бойовики залишили вщент зруйноване Широкине і відступили на схід – у бік Саханки та Безіменного. Водночас ворожі обстріли та збройні провокації тривають; але вони мають епізодичний характер і здійснювалися, переважно, у темну пору доби. НЗФ застосували важке озброєння (гармати та міномети) лише на приморській ділянці (від Сопиного до Широкиного). При цьому внаслідок безсистемного вогню, який ведуть у бойовики у с. Чермалик є руйнування і сильно пошкоджена інфраструктура.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих серед українських військовослужбовців немає, 4 – було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: