Байден закликав Сенат якомога швидше схвалити законопроєкт про допомогу Україні

Президент США Джо Байден закликав Сенат якнайшвидше схвалити законопроєкт про військову допомогу для України. Він також зазначив, що законопроєкти про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню є «чітким меседжем» про лідерство США у світі.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

«Сьогодні члени обох партій у Палаті представників проголосували за просування наших інтересів національної безпеки та чітке повідомлення про силу американського лідерства на світовій арені.

У цей критичний переломний момент вони об'єдналися, щоб відповісти на виклик історії, ухваливши терміново необхідне законодавство про національну безпеку, за яке я боровся місяцями», – йдеться у заяві президента.

Байден закликав Сенат швидко проголосувати цей законопроєкт і надіслати його йому на підписання.

«Я закликаю Сенат швидко надіслати цей пакет на мій стіл, щоб я міг підписати його як закон, і ми могли швидко відправити зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою», – наголосив президент США.

Нагадаємо, 20 квітня нижня палата Конгресу США ухвалила проєкт закону «Про додаткові асигнування на безпеку України – 2024», який передбачає понад 60 млрд доларів підтримки нашої держави. Для набуття чинності законопроєкт має бути розглянутий у Сенаті та підписаний президентом США.

Раніше в Сенаті повідомили, що під час розмови між президентом США Джо Байденом і лідерами Конгресу було досягнуто «консенсусу» щодо виділення допомоги як Ізраїлю, так і Україні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО