Понад 800 літніх жителів Часового Яру відмовляються від евакуації – МВА

У Часовому Яру Донецької області залишається 875 мешканців, здебільшого – це люди похилого віку, які не наважуються на евакуацію.

Про це заявив начальник міської військової адміністрації Сергій Чаус, повідомляє Радіо Свобода.

«875 людей залишаються у громаді. Ми трохи зменшили кількість, люди трохи рушили. Але сказати, що це великий потік не можу. Люди все одно залишаються у своїх квартирах та будинках. Як ви бачите, кількість не мала», - розповів Чаус.

Він розповів, що міська влада намагається переконати людей виїжджати. Однак, як каже керівник МВА, незважаючи на обстріли, відсутність електроенергії, води та газу, багато мешканців не готові виїжджати.

«Більшість – це люди пенсійного віку, кому далеко за 60. Говорити, що вони не знають, куди їхати – не зовсім правильно. Вони не розуміють, як вони себе бачитимуть у суспільстві далі. Тут вони знаходяться вдома. Так, постійна небезпека. Так, постійно стріляють. Так, відсутність електроенергії, води, газу. Але вони вдома. Це їхній основний наратив», – розповів чиновник.

За його словами, російська артилерія, авіація атакують щодня, хоч і є хвилини затишшя. Для тих, хто залишається у місті, привозять воду та продуктові набори.

Нагадаємо, із прикордонної громади Сумської області евакуювали дві сотні дорослих та дітей. Ще одну групу дітей вдалося евакуювати із небезпечних територій Харківщини.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО